ale cui vise le visam?

Windows după Linux, pe partiții diferite

Am cumpărat un laptop cu Ubuntu instalat, și am dorit să-l păstrez, dar să instalez alături și Windows 7.

- Mai întâi a trebuit să descarc GParted, sub forma .iso pe care am inscripționat-o ca CD bootabil.

- Apoi am creat o nouă partiție primară, tip NTFS, de 50 GB, pentru Windows 7. Tipul de partiție folosit de Ubuntu este EXT4. Este recomandabil pentru cei care pornesc fără niciun sistem de operare preinstalat, să pună întâi Windows-ul pe prima partiție, pentru că uneori pot rezulta probleme instalând întâi Linux.

- Am instalat apoi Windows, de remarcat fiind că nu am putut vedea deloc partiția cu Ubuntu, fără programul Linux Reader.

Cu asta am crezut ca am terminat, dar nici pe departe. Linux are un program de lansare, pe nume Grub, pe care instalatorul Windows-ului îl elimină. Cine instalează Ubuntu la urmă, nu are această problemă.

Din cauză că îl elimină, sistemul intră direct în Windows, fără să te întrebe pentru ce optezi.

- Așa că a trebuit să mai fac un CD bootabil, descărcând aplicația Super Grub2 Disk, care să ruleze Grub la restart și să-mi permită să intru în Ubuntu.

- Odată intrat, dau clic pe căutare, sau Alt+F2, și introduc "Terminal", lansând aplicația Terminal (un fel de Command Prompt).

- Aici introduc următoarele: "sudo grub-install /dev/sda" (asta va reinstala grub - sda poate fi înlocuit cu numele partiției pe care se află Ubuntu: sda1, sda2 etc). Dacă am setat vreo parolă ca utilizator, va trebui introdusă la orice comandă "sudo..."

Acum am reinstalat grub, DAR ce să-i faci că îmi încarcă direct Ubuntu, fără să mă întrebe dacă vreau în Windows.

- Deci trebuie să mai fac o modificare. Tot în Terminal introduc "sudo gedit /etc/default/grub" - asta îmi va deschide un editor de text cu următoarele instrucțiuni:
GRUB_DEFAULT=0
GRUB_HIDDEN_TIMEOUT=0
GRUB_HIDDEN_TIMEOUT_QUIET=true
GRUB_TIMEOUT=10
GRUB_DISTRIBUTOR=`lsb_release -i -s 2> /dev/null || echo Debian`
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash"
GRUB_CMDLINE_LINUX=""
- Aici e suficient să pun # în fața liniilor care conțin HIDDEN:
# GRUB_HIDDEN_TIMEOUT=0
# GRUB_HIDDEN_TIMEOUT_QUIET=true
Asta le transformă din instrucțiuni, în simple comentarii, care nu au efect asupra programului.

- La urmă, neapărat în Terminal "sudo update-grub".

Cu asta, basta. Grub mă va întreba, la restart, dacă vreau în Ubuntu (prima opțiune) sau în Windows (de regulă, ultima).

Adventistii sunt stupizi

Stiu ca sunt polemic dar n-am ce face, sunt chestii pe care nu le pot pricepe deloc la acest cult asa-zis "crestin":

1. in primul rand, cum e posibil ca o religie sa considere ca sufletul moare odata cu trupul?!? si cum de un cult fondat in America a devenit asa de influent? sa fie spiritul sub-material al Americii care s-a insinuat in parerile lor, producand un fel de religie materialista?

2. de ce s-au intors adventistii la sarbatorirea Sabatului? cred ei ca vechea zi de odihna a Tatalui n-ar fi trebuit inlocuita cu ziua prin care omul se poate mantui - adica aceea a Invierii Fiului? practicand ziua Sabatului, vor sa se intoarca intru totul la Vechiul Testament, la vechiul iudaism, scop pe care eu nu il inteleg in zilele noastre. orice imitatie a timpurilor vechi nu poate fi decat simplista si puerila.

3. ceea ce ma duce la a 3-a intrebare, cum de o astfel de persoana ca Ellen White poate fi luata in serios? in mod limpede, istoricul vietii ei o arata ca o persoana credula, care nu e stapana pe ceea ce "vede". o fi adevarat ca a inceput sa aiba viziuni dupa ce, in copilarie, a fost lovita cu o piatra in cap? de ce cauta adventistii sa se intoarca la obiceiuri vechi de doua mii de ani (inchipuite, evident), in loc sa aduca o contributie noua la dezvoltarea crestinismului?

Cine sunt liderii acestui cult, si ce fel de spirite ii anima?

Precizez ca sunt multe culte protestante pe care le inteleg si accept, chiar daca nu frecventez aceste biserici. Dar credintele adventistilor ma intriga, parandu-mi-se stupide.
Un produs Blogger.