ale cui vise le visam?

Adventistii sunt stupizi

Stiu ca sunt polemic dar n-am ce face, sunt chestii pe care nu le pot pricepe deloc la acest cult asa-zis "crestin":

1. in primul rand, cum e posibil ca o religie sa considere ca sufletul moare odata cu trupul?!? si cum de un cult fondat in America a devenit asa de influent? sa fie spiritul sub-material al Americii care s-a insinuat in parerile lor, producand un fel de religie materialista?

2. de ce s-au intors adventistii la sarbatorirea Sabatului? cred ei ca vechea zi de odihna a Tatalui n-ar fi trebuit inlocuita cu ziua prin care omul se poate mantui - adica aceea a Invierii Fiului? practicand ziua Sabatului, vor sa se intoarca intru totul la Vechiul Testament, la vechiul iudaism, scop pe care eu nu il inteleg in zilele noastre. orice imitatie a timpurilor vechi nu poate fi decat simplista si puerila.

3. ceea ce ma duce la a 3-a intrebare, cum de o astfel de persoana ca Ellen White poate fi luata in serios? in mod limpede, istoricul vietii ei o arata ca o persoana credula, care nu e stapana pe ceea ce "vede". o fi adevarat ca a inceput sa aiba viziuni dupa ce, in copilarie, a fost lovita cu o piatra in cap? de ce cauta adventistii sa se intoarca la obiceiuri vechi de doua mii de ani (inchipuite, evident), in loc sa aduca o contributie noua la dezvoltarea crestinismului?

Cine sunt liderii acestui cult, si ce fel de spirite ii anima?

Precizez ca sunt multe culte protestante pe care le inteleg si accept, chiar daca nu frecventez aceste biserici. Dar credintele adventistilor ma intriga, parandu-mi-se stupide.

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.