ale cui vise le visam?

Dorin Rus (Galeriile romane - Roșia Montana) - cel mai enervant ghid pe care l-am văzut!

Extrem de neplăcut domnul ghid de la minele antice Alburnus Maior (Roșia Montană). Un tip care crede că le știe pe toate, arogant cu vizitatorii, extrem de neplăcut cu copiii mici, și care repetă într-una refrenul că „nu face nimeni nimic” (evident, frustrat de interesele uriașe și de faptul că nu i se asigură paznic la monumente).


Dacă faci abstracție de caracterul total neprietenos al individului, poți afla multe lucruri interesante:

- Galeriile romane sunt extrem de bine conservate și, fără exagerare, chiar unice în lume.

- Cianurare s-a făcut în România și în perioada comunistă, când se trimitea minereul spre prelucrare la Baia Mare. Evident, prin exploatare „clasică”, nu prin dărâmarea munților și bazine imense de „steril”.

- Zăcămintele din metale rare nu ar fi atât de mari, în opinia dlui Rus, precum se speculează în presa independentă.

- O colecție de fotografie foarte interesantă din prima parte a secolului XX a fost găsită și expusă de dânsul în muzeu.

Dorin Rus a tot comentat că se vine, se face informează lumea și „ne considerăm informați” și apoi se pleacă. Păi ce să facem altceva? Nu suntem factori de decizie, nu ne-am propus să ne mutăm acolo, pur și simplu am venit să vedem vestigiile antice.

Sigur, când a fost de ieșit în stradă, am ieșit.

Dar nu e cazul să-și verse discursul cu „nu se face nimic” pe bieții turiști care au venit tocmai ca să afle în ce constă patrimoniul cultural al locului.

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.