ale cui vise le visam?

Ţepe date cu "Metoda Acoperişul"

Atenţie mare pe cine angajaţi să vă repare/construiască acoperişul. În România se dau de ani buni, în toată ţara, mari ţepe cu aşa-numita "Metodă Acoperişul". Nu angajaţi decât muncitori recomandaţi de alţii care şi-au refăcut acoperişul şi au avut experienţe bune.

Concret, ce vi se poate întâmpla:

1. Dacă găsiţi un pliant, sau căutaţi anunţuri pe Olx, apoi sunaţi la nr. de telefon vă răspunde o voce de bărbat amabil şi vă oferă un preţ modic.

2. În ziua stabilită, se prezintă iniţial o echipă de vreo trei oameni, de exemplu doi români şi un rrom.

3. Se uită, observă, zic că se duc după materiale şi că "şeful" are o lucrare şi vine mai târziu.

4. Când se întorc cu materialele descoperi brusc că românii au dispărut şi toţi meseriaşii sunt ţigani. Se apucă de lucrare, apoi (de regulă a doua zi) apare şeful, tot ţigan, îţi va cere să semnezi un contract (hârtie bună de şters la fund, în care nu se precizează nimic: nici suma totală, nici adresa imobilului, nimic concret). Apoi îţi va cere un avans cât toată lucrarea. - Cum să fie ăsta preţul lucrării, îţi spune, mai ai de plătit şi asta şi asta şi asta... noi aşa lucrăm!

5. În acest moment, ar trebui să-ţi dai seama că ai fost înşelat, să le ceri să întrerupă tot. Ei nu vor vrea să plece fără să încaseze banii. Ori accepţi că ţi-ai luat ţeapă şi le dai o sumă negociată, să scapi odată de ei, ori chemi poliţia pe motiv de ameninţare şi şantaj. Există însă riscul să ţi se umple zilnic curtea de rromi, care cer să faci plata.

6. Dacă vei continua lucrarea, cu orice preţ, suma se va dubla de la o zi la alta! Sunt unii care au ajuns să plătească şi de 10 ori preţul stabilit iniţial. Orice zi în plus e un risc, întrerupe cât mai repede activitatea şi adu oameni de încredere să continue!

7. Încearcă să le faci poze, inclusiv la maşina cu care au venit. Apoi le poţi cere buletinul, pe care probabil vor refuza să-l dea. Asta în vederea unei eventuale plângeri la poliţie, sau - mai bine - direct la DIICOT, care se ocupă de crima organizată.

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.