ale cui vise le visam?

Venitul de baza

Societatea romaneasca nu este absolut deloc racordata la cea din Vestul Europei (o spun fara critica). Una dintre temele majore in multe tari este introducerea unui venit de baza neconditionat.

De ce? Pentru ca societatea tehnologica duce la disparitia tot mai multor job-uri, si guvernele sunt nevoite sa introduca prin legislatie job-uri inutile, doar ca sa asigure redistributia banilor in societate.

Introducand venitul de baza, practic ar urma sa devenim cu totii asistati social! Acest venit ar asigura NUMAI locuinta si hrana, plus servicii medicale de baza. Ar fi NECONDITIONAT, fiind oferit fiecarui cetatean. Concomitent, s-ar renunta la MULTE ALTE FORME de asistenta sociala, impreuna cu tot aparatul birocratic care le deserveste.

S-ar lenevi oamenii si n-ar mai produce nimeni nimic? Testele arata ca multi devin mai eficienti si lucreaza cu mai multa pasiune, si pentru acele lucruri care ii intereseaza. Salariul ar fi oricum necesar, caci pe langa un venit de baza, omul mai vrea sa aiba acces si la bunurile de pe piata pe care si le doreste. Asadar, oamenii tot vor munci, dar nu vor mai fi la cheremul angajatorilor.

Poate o astfel de tema ar merita mai multa reflectie din partea societatii.

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.